Lid worden?

Wil(t) u/je ervaren of het zingen met 'Shalom' iets voor u/jou is, of wil(t) u/je eens een avondje met ons meezingen? Loop gewoon eens binnen op één van de repetitieavonden, op elk moment, het hele seizoen lang en zing of luister eens vrijblijvend één of twee avonden mee. Wij repeteren in de Gereformeerde Gemeente Lisse 'Salemkerk', Crocussenstraat 2a, 2161 HV Lisse. Voor de repetitieavonden verwijzen we u/je naar de agenda. 

 

Samen met anderen zingen geeft zoveel ontspanning en plezier dat u/je waarschijnlijk vaker wilt komen! U/je wordt bij deze van harte uitgenodigd. De ingrediënten van ons koor: veel enthousiasme, een gezellige en fijne sfeer, natuurlijk prachtige liederen en naast zingen ook nog eens góed leren zingen! 

 

De gemiddelde leeftijd van de leden ligt rond de 35 /40 jaar, maar vanaf 15 jaar mag je al lid worden! Het eerste jaar ben je dan 'aspirant' lid en betaal je geen contributie. Het jaar (of de jaren) erna bedraagt de contributie voor studenten € 7,50 per maand (€ 90,00 per jaar) en voor de overige leden € 12,50 per maand (€ 150,00 per jaar).

 

Ons koor zingt 4-stemmig: sopraan, alt, tenor en bas. We zijn op dit moment vooral op zoek naar nieuwe sopranen, maar ook voor de overige stemmen is er natuurlijk ruimte!

 

Heeft u/heb jij besloten om lid te worden? Meld(t) u/je (op een repetitieavond) aan bij één van de bestuursleden of stuur een mail naar: shalomlisse@gmail.com

 

Twijfel(t) u/jij ? Hieronder een aantal puntjes die u/jou misschien over de streep trekken:

 • Mensen die in een koor zingen weten dat samen zingen een vriendschappelijke bezigheid is en onderlinge banden versterkt. Als u alleen in de badkamer zingt, dan heeft u daar waarschijnlijk plezier in. Dat plezier kunt u ook met andere mensen delen door samen te zingen in een koor. Dan heeft u samen plezier én het klinkt dubbel zo mooi! Daarnaast is het toch geweldig om met een groep mensen te zingen tot Gods eer en het evangelie uit te dragen?
 • We leven in een jachtige tijd, alles moet snel, of we staan in de file. Daarom is een avondje zingen een goede ontspanning. Al uw sores even vergeten. Zingen doet u toch voor uw plezier en het maakt mensen ook nog eens blij. En blije mensen lachen! Na verloop van tijd zult u het ervaren, dat er niemand meer aan uw kooravond mag komen, geen mens.

  'Ja maar... ik kan niet op dinsdagavond!'
 • Dat is jammer, maar u weet dat we niet elke week repeteren? Dus u hoeft niet elke week vrij te zijn, maar u kunt zo u andere bezigheden wellicht mooi verdelen. Aan u de keuze natuurlijk.

  'Ja maar... ik zing al in een ander koor!'
 • Prima, blijven doen, jammer voor ons ( u?). Het is niet onze bedoeling om leden bij een ander koor weg te halen. Blijf dus lekker zingen bij uw koor. Maar mocht u zingen nu echt leuk vinden, kunt u natuurlijk altijd eens binnenlopen. Misschien zit u straks op twee koren en heeft u nog meer zangplezier.

  'Ja maar... ik ken daar niemand!'
 • Kom gerust met een vriend(in), buurman of -vrouw, zwager of schoonzus, nicht of neef. Vaak weten mensen niet wat zingen op een koor is en komen ze er zo mee in aanraking. Zo hebben wij er twee leden bij, en heeft u iemand waarmee u samen kunt zingen. Daarnaast leert u natuurlijk snel andere koorleden kennen tijdens de koffie.

  'Ja maar... ik kan geen noten zingen!'
 • Geen nood, velen van ons zijn op deze manier begonnen en al zingende leert u noten lezen of begrijpen.

  Zingen is gezond!
 • Zingen is niet alleen heel leuk, het is ook fysiek en mentaal goed voor de mens! Zingen geeft ontspanning en energie. Wanneer men zingt, gebeurt er iets met en in het lichaam. De aangemaakte stofjes werken pijnstillend en geven een geluksgevoel, terwijl een hormonale werking afrekent met stress en angst. Door te zingen kan men goed ontspannen en van zingen krijgt men meer energie! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek een unieke bijdrage levert aan de emotionele ontwikkeling van het brein en dat heeft een positief effect op ons sociale inlevingsvermogen. Zingen zou ook het concentratievermogen vergroten. En wist u dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen?

  Een aantal voordelen op een rij:
 • Zingen wekt endorfine op, daardoor voelt men zich gelukkiger.
 • Als u zingt worden ook oxytocinen vrijgegeven, dat is een natuurlijke stress verlager.
 • Door het zingen gaat u ook beter slapen.
 • Testen toonden aan dat het goed is voor uw hart, wat risico's op hartziektes verlaagt.
 • Zing met iemand samen of in een koor en jullie hart klopt even heel mooi samen. 
 • Ook de houding vaart er wel bij omdat men meestal rechtop staat voor het zingen. Het zelfvertrouwen krijgt een boost, vooral in een groep of koor, men durft meer risico's te nemen. En raakt minder snel in paniek
 • Het is ook een goede work out, u zingt uw longen vol lucht! Uw bloedcirculatie verbetert en de spieren van het middenrif worden versterkt.
 • Het zingen verhoogt uw immuunsysteem door de vele andere voordelen. En bent u dan al eventjes een beetje ziek, zing dan wat en u sinussen en luchtwegen klaren als vanzelf weer op.

Kortom, genoeg stof tot nadenken. Ik zou het wel weten!!