Dirigent

Ria van den Noort is in 1984 gestart met de opleiding koorscholing en -directie op de open universiteit in Rotterdam. Kort hierna startte zij met het Seba kinderkoor in Krimpen aan den IJssel. Hieruit ontstond het Seba meisjeskoor. Ria is 25 jaar aan deze koren verbonden geweest als dirigent. Ook heeft zij vijf jaar het Seba gemengd koor gedirigeerd in Krimpen aan den IJssel.

 

Naast de Sebakoren heeft zij tien jaar voor het kinderkoor De Kleinoot uit Capelle aan den IJssel gestaan, en viel zij regelmatig in als gastdirigent voor diverse koren, zoals het mannenkoor Groot Rotterdam.

In 2005 werd Ria dirigent van kinderkoor Blijde Klanken uit Alblasserdam. In 2009 kwam daar het Hollands jongerenkoor bij.

 

In 2008 is het Young Ladies Choir Hadassah in Krimpen aan den IJssel gestart, in 2013 het jongerenkoor Speranza in Barneveld. Van beide koren is Ria de dirigent.

 

Ria participeert ook in het projectkoor REFO 500 waarvan ze sinds voorjaar 2016, twee koorgroepen dirigeert, te weten, Barneveld en Krimpen aan den IJssel. Met de diverse koren zijn inmiddels vele cd opnames gemaakt.

 

Vanaf september 2018 is Ria als nieuwe dirigent begonnen bij 'Shalom'.